Imate vi ali vaši najdražji atopijski dermatitis in vse, kar poskusite, nič ne deluje? Potem je pomembno, da spoznate nekaj dejstev, preden naročite naslednjo atopijski dermatitis – krema. So vam diagnosticirali atopijski dermatitis, a to še ne pomeni, da ga imate tudi zares. Zadeva je precej bolj kompleksna, kot se vam morda zdi. Atopijskih dermatitisov je kar nekaj različnih vrst, potem so tu še drugi dermatitis, ekcemi in tudi luskavice. Z naravnimi kremami lahko zdraviš navaden atopijski dermatitis, ki nastane zaradi nepravilnega delovanja kožne bariere, seboroični dermatitis, ki se pojavi na predelu glave in lasišča, perioralni dermatitis, ki se pojavi na obrazu in tudi nekatere vrste luskavice.

Nikar ne uporabljajte mila
Milo v kombinaciji s toplo vodo ter obsedenost s čistočo so najslabša možnost za kožo, saj ji povečajo pH, zato mikroorganizmi, ki živijo v kožni povrhnjici, ne morejo več normalno živeti oz. umrejo. Zato je zelo pomembno, da z uporabo mila ne pretiravate oz. ga uporabljate poredko, predvsem pa takšnega, ki ne povečuje kožnega pHja. Pri atopijskem dermatitisu škoduje že samo voda, saj je njen pH 7, kožni pH pa se normalno giblje okrog 5.

atopijski dermatitis krema
Za atopijski dermatitis – krema Chicatella iz naravnih sestavin, pomagala že mnogim.

Atopijski dermatitis – krema
Pri reševanju atopijskega dermatitisa se je najboljše obrniti na zdravnike in znanstveno literaturo, izogibajte pa se spletnim strokovnjakom. Ljudje smo si različni, zato so vzroki in posledice za pojav pri vsakem malce drugačni. Zagotovo pa je nekaj, da pomaga pri atopijski dermatitis – krema, ki se je izkazala kot najboljša naravna rešitev, ki koži pomaga zadržati vodo.

Atopijski dermatitis – krema, kakšno izbrati?
Eden od zelo pomembnih lastnosti dobre kreme za atopijski dermatitis je zagotovo njena gostota. Če je za atopijski dermatitis – krema redka in se zelo maže, skoraj gotovo ne bo učinkovala okluzivno, saj ima skoraj zagotovo preveč močne emulgatorje. Lahko pa izberete atopijski dermatitis – krema Chicatella, ki je v boju z atopijskim dermatitisom pomagala že več kot 10.000 uporabnikom.