Mnogi starši bi radi, da se njihov otrok med vožnjo čim bolj zabava in da mu čas med potovanjem mine čim hitreje. Zato otroku berejo knjige, pripovedujejo pravljice, nekateri pa otroku tudi pustijo, da s sabo na potovanje vzame svoje najljubše igrače. A vedeti morate, da vsaka igrača ni primerna za igro med vožnjo. Za nekatere igrače je bolje, da so med vožnjo varno pospravljene v prtljažniku in jih otroku daste šele takrat, ko prispete na cilj. Avtosedeži

Avtosedeži so lahko, čeprav so odporni na različne vrste udarcev, v nekaterih primerih tudi zelo »ranljivi«. Zanje so še posebej usodne igrače, ki imajo ostre robove, saj lahko takšen rob hitro napravi prasko ali luknjo v sedež, ki jo bo otrok nato s prstom zagotovo razširil in tako strgal sedež. Igrače z ostrimi robovi niso primerne za igro med vožnjo tudi zaradi tega, ker se lahko otrok z njimi med vožnjo tudi poškoduje. Neprimerna izbira je tudi plastelin ter vse vrste barvic in flomastrov, saj ste lahko prepričani, da bodo vsi avtosedeži (ne le otroški) v vašem avtomobilu hitro umazani ter pobarvani, barv pa se zlepa ne boste znebili. Pri starejših otrocih so nespametna izbira pogosto tudi knjige, saj je marsikateremu otroku med branjem hitro slabo, to pa bo zagotovo pokvarilo celo potovanje.

Če se odpravljate na daljše potovanje in bi otroku radi skrajšali čas potovanja, dobro premislite, kakšne igrače mu boste dali v roke. Dobra izbira so otrokove najljubše plišaste igrače, ki bodo otroka uspavale, zaradi njih pa avtosedeži ne bodo v nevarnosti, da se umažejo ali poškodujejo. Če veste, da vašemu starejšemu otroku med vožnjo ni slabo, potem mu lahko v roke daste tudi kakšno knjigo ali igralno konzolo, s katero si bo krajšal čas na dolgi vožnji. Dobra izbira za krajšanje časa so tudi igre, kot je ugibanje živali, saj boste s tem otroka zamotili, vožnja pa mu bo tako minila precej hitreje. Le izbira pravih igrač bo zagotovila, da se otroški avtosedeži ne bodo prehitro uničili in bodo zdržali veliko prevoženih kilometrov.