Če morda zanima nakup delovne obutve kliknite tukaj: https://www.pentiv.si/c/delovni-cevlji/.

Delovni čevlji morajo biti prilagojeni taki vrsti dela, ki ga opravljate.

Vsako delo zahteva drugačno obutev, ki mora biti udobna in odporna na razmere v katerih delate. Nekatera dela zahtevajo tudi posebno zaščito stopala. Pomembno je da so izdelani iz kvalitetnega materiala, da so primerni za vremenske razmere v katerih delate in, da se v njih počutite dobro.

delovni čevlji

Pri obutvi, ki je prisotna pri terenskem delu mora biti zagotovljena stabilnost noge, poleg tega pa morate izbrati tudi material, ki bo ustrezal razmeram. Material mora biti odporen na vse vremenske razmere in mora nuditi udobje tudi v slabših pogojih kot so dež, sneg ali mraz. Zimska obutev mora biti toplejša, saj mora biti primerna tudi za temperature pod ničlo. Pomembno je tudi, da so delovni čevlji odporni na vodo. Narejeni morajo biti iz vodoodpornega materiala.

Delovni čevlji, ki so namenjeni delu na terenu, morajo biti tudi trpežni, zato je zelo pomembno, da so narejeni iz vzdržljivega materiala. Nekateri modeli imajo opetnik, da so še dodatno zaščiteni pred obrabo.

Čevlji  Helly Hansen workwear zagotavljajo protizdrsen podplat, z njim boste na terenu varni, poleg tega pa imajo tudi zaščitno kapico za zaščito prstov na nogah. Kapica je izdelana iz aluminija ali kompozita, ki vas dobro zavarujeta.

Za še dodatno varnost vaših stopal, si lahko kupite tudi zaščitni vložek. Nekateri modeli so opremljeni z odsevnimi obrobami, ki vas zavarujejo tudi v temi.

Pri izbiri morate biti pozorni, da so delovni čevlji zares prave velikosti za vas. Delovna obutev vas nikoli ne sme tiščati. Med seboj se razlikujejo glede na stopnjo zaščite in kakšnim pogojem so namenjeni.

Za uporabo v slabših vremenskih pogojih ali zimskem času je najbolje kupiti polvisoko obutev. Nudijo boljšo zaščito pred snegom in padavinami, ter zagotavljajo boljšo oporo in stabilnost gležnju.