Glivice na nohtih se pojGlivice na nohtihavijo večinoma pri starejši generaciji, kot pa pri mlajši. Ker ne skrbijo več toliko za svojo nego nohtov kot so to delali prej. Če imate glivice na nohtih morate hitro ukrepati. V kolikor ne boste pa bo treba iti na zdravljenje v Center Pedimed in vam jih bodo odpravili brez težav. Nudijo vam tudi lokalno zdravljenje za glivice na nohtih.

Znaki, da boste vedeli, da gre za glivice na nohtih so naslednji suha koža, nohti lahko porumenijo in se odebelijo tako, da ne morate sploh hodit ker vas bo bolelo. Glivice na nohtih se pojavijo največkrat pri ljudeh s potnimi nogami. Idealni prostori kjer se vam pojavijo so javna kopališča, telovadnice. Še posebej sedaj ko prihaja poletje bodo glivice na nohtih vse pogostejše. Zato bo treba še bolj paziti. Temu so najbolj izpostavljeni športniki. Glivice na nohtih lahko tudi dobimo s tem da smo večino našega časa v zaprtem prostoru obuti v neudobne čevlje.

Bolj ko so starejši ljudje bolj pozabijo na nego nohtov. Ko opazite težave si pomagajte s tem, da si nogavice menjavate vsak dan, pazite, da boste imeli udobne čevlje, umivanje nog vsak dan, nogavice naj bojo takšne, da jih boste lahko prekuhavali, čevlje ki smo jih nosili danes jih razkužite s razkužilom, pozimi nosite bolj udobno obutev. Če ste vse to delali pa vam ni nič pomagalo pojdite k svojemu osebnemu zdravniku in on vam bo povedal kaj narediti. Priporočeno je tudi da vsak dan nosite različne čevlje zato, da se vam čevlji ki ste jih nosili prejšnji dan prezračijo. Lahko jih tudi zdravimo s tabletkami, to je najdaljši postopek zdravljenja. Ko se enkrat začnete zdravit tega neznosnega problema je dobro, da ga dokončate, saj v primeru, da ga ne se vam pojavi srbenje, koža se začne luščit in postane rdeča.