Nosečnost veste da traja devet mesecev, če pa štejemo nosečnost po tednih pa jih je dvainštirideset.Kljub raznim oviram je lahko ta čas čudovit in polen lepih trenutkov, tako kot za očeta in za mamico. Nosečnost po tednih pravimo, ker je vsak teden malce drugačen od prejšnjega, še posebej zadnji.

nosečnost po tednih

Pa začnimo s prvim tednom, v tem tednu se lahko pripravljate tako kot psihično kot tudi fizično, recimo, lahko začnete s kakšnimi vajami za nosečnice. V drugi teden se pripravite da ustvarite življenje Tretji teden pa semenčeca začnejo oblegati vaše jajčece in ko se prebijejo v sredico, ta ustvari novo življenje, normalno je da v tem koraku malce krvavite, to lahko jemljete kot prve znake da ste zanosile.

Nosečnost po tednih je zanimiv proces polen raznih korakov, ki so prisotni pri ustvarjanju novega življenja. Četrti teden nosečnosti vam vaše telo pove, da je pripravljeno to pa lahko tudi preverite s testi. Peti teden pa lahko to potrdite tudi same, brez dvoma boste vedle da ste noseče.  Nosečnost po tednih tukaj naredi večji korak in pristane v dvajsetem tednu. med tem korakom se pričnejo razne slabosti nosečnosti. Priporočen je tudi obisk  ginekologa in da se pogovorite o stvareh povezanih z nosečnostjo. V sredini nosečnosti, oziroma od tretjega do šestega meseca se te slabosti omilijo, pri nekaterih ženskah lahko celo popolnoma izginejo. Pa tudi večino žensk je zaskrbljenih glede teže, občutek utrujenosti pa je čem dalje bolj pogost. Nosečnost po tednih, številka šestnajst, pa lahko občutite in spremljate prve premike vašega otročička v trebuhu. Novo bitje se že lahko premika in to boste tudi začutile same. V osemnajstem tednu pa se začnejo pojavljati prve težave povezane s spanjem, saj se bitje v vašem trebuščku začne bolj pogosteje premikati. Dvaindvajseti teden, pa se vaš trebušček že kar občutno poveča, hormoni pa se pomirijo in počutile se boste bolj sproščeno, a boste kljub temu utrujene, razlog za to pa je otrok, ki potrebuje vse več hranilnih snovi in ostalega, kar seveda preko popkovine črpa iz nosečnice. Štiri tedne po tem pa lahko premike otroka že začutijo tudi drugi ljudje, saj takrat začne bitje tudi z dihanjem, katerega se lahko čuti.

Nosečnost po tednih, št. 36, pa se plod obrne z glavo navzdol in nogami navzgor, takrat se začne odštevanje do dneva oziroma tedna poroda. Teden kasneje prispete na termin poroda, nosečnosti po tednih je tako rekoč skoraj konec, popadki postanejo vse močnejši in je že čas da se tudi sami pripravite na porod. Ko rodite, ne moremo še reči, da smo s tem končali nosečnost po tednih, vendar tako sledi še par tednov okrevanja. Poizkusite se sprostiti ob družbi novega življenja, ki ste ga ustvarili.