kakšno polnilo za vzglavnike izbratiKo izbiramo vzglavnike za našo spalnico, se pogosto vprašamo kakšno polnilo za vzglavnike izbrati, da bomo imeli dober spanec? Pri podjetju Naravni Zaklad imajo na izbiro več različnih vrst polnil. Ob vprašanju, kakšno polnilo za vzglavnike izbrati, nam bodo tam ponudili polnila iz ajdovih luščin, pirine luščine, mešanica ajdovih in pirinih luščin, potem imamo tu še prosene luščine in pa češnjeve koščice. če pa nam ta polnila niso všeč pa lahko še vedno izberemo volneno polnilo. Če bi potrebovali vzglavnik, ki ima dobro zračnost, ima učinek mikro-masaže, se vam anatomsko prilega, ter lastnost regulacije toplote, potem je odgovor na kakšno polnilo za vzglavnike izbrati ajda, oziroma ajdove luščine, te vsebujejo tudi rutin, ki je naravni oksidant, največ pa ga vsebuje prav ajda.

Za vzglavnik ki vsebuje kremenčeve kisline ter je prav tako zračen, ima miko-masažni učinek, se anatomsko prilega in prav tako regulira toploto, ter je seveda naravno, potem bi na vprašanje kakšno polnilo za vzglavnike izbrati, odgovorili da iščete polnilo iz pirinih luščin.

Kakšno polnilo za vzglavnike izbrati, če pa hočete vse zgoraj naštete lastnosti? Vzamete lahko mešano polnilo ki vsebuje 50% ajdovih luščin in 50% pirinih luščin. Tako dobite polnilo, ki ima združene lastnosti zračnosti, masaže, anatomskega prileganja, termoregulacija, polnilo je naravno hkrati pa bo takšno polnilo vsebovalo rutin in kremenčeve kisline.

Kakšno polnilo za vzglavnike izbrati, če so nam ajdove in pirine luščine pretrde? Lahko vzamemo polnilo iz prosenih luščin, te so mehkejše, sproščajo mišice, zaradi majhnosti luščin, se tudi bolje anatomsko prilegajo ter odpravljajo bolečine v vratu ter področju ramenskega obroča. Ima pa prav tako mikro-masažni učinek.

Malce bolj čuden odgovor na vprašanje kakšno polnilo za vzglavnike izbrati, pa bi bil “češnjeve koščice”. Te koščice so očiščene in steralizirane. Zaradi velikosti in strukture nudijo intenzivnejšo masažo ter ker so naravne in tudi posušene po naravnem postopku, ne vsebujejo nobenih škodljivih snovi.

Če pa nam takšna polnila ne odgovarjajo, pa lahko vedno izberemo volneno polnilo slovenskih ovac. Njihova volna je prečiščena ter predelana v kroglice. Takšno polnilo vas pozimi greje, poleti pa hladi, sama struktura volne pa omogoča zračnost. Volna tudi deluje anti-alergentno, vlago vsrka vase, vendar jo prav tako hitro tudi odda nazaj v zrak.