Središče našega doma je zagotovo osrednji prostor, lahko je to skupni prostor kuhinje in dnevne sobe, ki pa je povezana z jedilnico. Prostor in element ob katerem preživimo največ časa pa so sigurno tudi kuhinjske mize, ob katerih se lahko zbere cela družina ter naši prijatelji.

Izbrane kuhinjske mize imajo poseben pomen v našem domu že od nekdaj, tu se je izoblikovalo vso spoštovanje, tako do hrane kot do okolja v katerega vstopajo naši otroci, če pomislimo tudi na vse začetke. Po navadi so kuhinjske mize, nekoliko večje mize, ki jih lahko prilagodimo naši družbi, saj imate možnost izbire kuhinjske mize, ki jo lahko do določene mere tudi podaljšate.

kuhinjske mize

 

Vaša kuhinjska miza ima lahko vam popolnoma prilagojeno obliko, ki jo seveda izbirate po ključu najboljšega izkoristka prostora, lahko izberete okroglo, ovalno, pravokotno ali kvadratno obliko, ki jih lahko v nekaterih primerih tudi prilagajate. Danes so vam na voljo kuhinjske mize, v raznoraznih kombinacijah materialov, oblik ter barv, tako lahko izberete kuhinjsko mizo, ki bo posebej poživila vaš prostor in mu dala vašo osebno noto. Kuhinjsko mizo največkrat kombiniramo glede na izbrano barvo kuhinje ter dnevnega prostora, vsekakor pa je to element, ki si zasluži posebno pozornost v vašem domu, saj kot smo že omenili, bo kuhinjska miza središče druženj v vašem domu. V kolikor se odločite za leseno kuhinjsko mizo imate tudi zelo praktično možnost zaščite vrhnje površine s steklom ali pvc ploščo, katero lahko dobro uporabite tudi za kombinacijo dekoracije, saj lahko pod steklom ali pvc ploščo ponosno izpostavite kakšno vaše ročno delo ali pa dela svojih otrok. V kolikor izbirate kuhinjske mize v času, ko so v hiši mali otroci bodite posebej pozorni na oster robove, ki jih do določene mere lahko zaščitite, pa vendarle morda pomemben vidik pri nakupu.

Ne glede na to kakšne kuhinjske mize izberete za svoj dom, naj vam bo vodilo to, da bo kuhinjska miza središče lepih in prijetnih srečanj z vašimi domačimi, kjer bodo vsi deležni potrebne pozornosti kvalitetnega pogovora, prijetnih večerov z družabnimi igrami predvsem pa okusne in dišeče hrane vaših kuharskih mojstrov.