Danes je proizvedenega zelo veliko akumulatorskega orodja, ki je v resnici zelo uporaben, če se nam mudi opremiti stanovanje, sestaviti omare… Za kaj pa potem sploh še rabimo orodje brez akumulatorja, saj bi se pri zategovanju vijakov precej utrudili, kajne? No, če tako razmišljate si preberite ta članek in izvedeli boste zakaj še zmeraj potrebujemo navadna ročna orodja.Orodje

Ročna orodja so predmeti, ki se jih dijaki v strojni šoli na začetku naučijo uporabljati, kar je tudi prav, saj si tako utrdijo mišice v zapestju. Mišice v zapestju pa strojni tehniki še posebej potrebujejo kasneje, če hočejo uporabljati kakšno močnejše akumulatorsko orodje, ki ima močnejše vibracije. S tem ne mislim kakšen akumulatorski vijačnik, ki ga lahko vsaka druga oseba uporablja ampak tako močno orodje, ki ga uporabljajo tudi na gradbiščih, ko vrtajo v tla.

Ročno orodje je tudi zelo primerno pri vijačenju kakšnih bolj zapletenih vijakov, ki jih ne morete doseči z akumulatorjem. To boste videli predvsem takrat, ko boste obiskali mehanika ali avtomehanika, saj pri njih zagotovo ne boste opazili niti enega akumulatorskega orodja. Kot sem že prej omenil akumulatorska orodja ne zmorejo doseči določenih predelov avta ali česa podobnega, ker je akumulatorsko orodje tudi precej večje od navadnega. Akumulatorska orodja torej niso primerna za delo, kjer imate na voljo zelo malo prostora.

Če ste mehaniki ali gradbeniki, ki uporabljate zelo veliko ročnih orodij potem zagotovo potrebujete kakšno omarico na koleščkih, kjer si boste lažje pospravili orodje. S tem ko boste imeli tako omarico boste tudi hitreje našli stvari, ki jih potrebujete pri na primer montaži koles pri avtu. Orodja pa niso samo vijačniki temveč tudi različni ključi, ki jih zagotovo rabite pri montaži vaše nove pipe na umivalnik. Teli ključi so obvezno orodje, ki ga avtomehaniki še posebej potrebujejo pri raznih montažah zavor, pnevmatik, motorja… Čeprav se večini ljudi zdi uporaba ročnega orodja primitivna si nekateri ljudje še zmeraj rajši privoščijo ročno orodje, saj je cenejše in ga lahko imajo s sabo kadar želijo, ker zavzamejo zelo malo prostora.