Vsak ima rad, da je njegova okolica zelo urejena. Nekateri imajo doma ogromno žive meje, kot eno ograjo pred pogledi. Ampak, da je lepo urejeno je obrezovanje žive meje še kako pomembno. Moramo jo obrezovati redno in prav tako ob pravem času. Živa meja je zelo lepa za pogledat, ampak mora biti urejena. Nekateri si jo zasadijo ampak nimajo ne časa ne znanja je urejati. Zato dobro premislite, če jo boste urejali ter obrezovali redno, da boste vi zadovoljni in drugi. Za živo mejo lahko uporabimo različne rastline, prav tako se vsaka rastlina drugače striže.

Obrezovanje žive meje se lahko sami nekako lotimo. Nič se ni težko naučiti, ogromno lahko najdemo na internetu, lahko pa se tudi pozanimamo tam, kjer bomo živo mejo kupili. Lahko se odločimo za zeleno živo mejo, kar pa je še lepše pa za cvetočo. Posaditi živo mejo je najlažje, je pa tudi zelo pomembno kako narazen posadimo sadike. Najbolj pomembno je že pri prvem rezu, kako bomo začeli obrezovati. Tudi se moramo nekako odločiti kako visoko bomo imeli živo mejo, nekateri se odločijo za res visoko, drugi za nizko. Živa meja ni samo, da preprečimo poglede je tudi, kot nek okras našemu dvorišču.

obrezovanje žive meje

Za obrezovanje žive meje rabimo posebne škarje, včasih tudi kakšno manjšo žago. Tudi te pripomočke danes ni težko kupiti, dobimo jih povsod. Obrezovanje žive meje pred samo zimo se dobro pozanimajte kako morate urediti. Ker zima lahko rastline uniči, če so preveč porezane. Na spletni strani imate ogromno o tem napisanega, kako začeti kako lahko uredite živo mejo in katere rastline kupiti. Nekateri si naredijo živo mejo tudi v raznih oblikah. Tudi to je mogoče, saj obrezovanje žive meje je lahko zelo zanimivo početje. Nikoli ne obupati, mogoče si sedaj mislite, da je to ogromno dela. Ni tako polno in ne naporno, boste videli, da vam bo priraslo k srcu.