Otroška trgovina Mali VragciProstor z policami, ki se šibijo pod raznovrstnimi artikli, izložbo in blagajno, se imenuje otroška trgovina. Je tudi križišče idej, nasvetov, spodbud in navdihov, ki se izmenjujejo med prodajalnimi svetovalci, kupci, ki so prišli izdelek kupit ali zgolj pogledat ponudbo otroške trgovine.

Starši večkrat v otroško trgovino stopijo že pred rojstvom otroka, posebno pred rojstvom prvorojenca, saj jim nudi prvenstven okvir vseh artiklov, ki jih bodo v bližnji ali daljni prihodnosti potrebovali za svojega nadobudneža. Svoje predstave in pričakovanja lahko s pomočjo prodajnih svetovalcev bodisi nadgradijo ali pa dopolnijo, saj še tako temeljit pregled artiklov, njihovega namena, možnosti uporabe in koriščenja, ne more nadomestiti izkušenj, ki si jih je prodajalec nabral  v dolgoletnih izkušnjah.

Otroška trgovina s svojo zaokroženo ponudbo velikokrat presega ponudbe velikih trgovskih centrov, saj jo stalna navzočnost in aktivno ukvarjanje z potrebami, željami in zahtevami kupcev, bolj pogosto sili k razmišljanju o bogatenju, spremembi ponudbe. Zato je ponudba otroških trgovin bliže kupcem, kot veliki trgovski centri, kjer se police z ponudbo artiklov otroške trgovine izgubijo v ponudbi ostalega blaga in kot taka ni vedno na prvem mestu pozornosti tistega, ki odloča o spremembah, razmisleku o novih artiklih, drugačnem pristopu in podobno.

Enako otroška trgovina v primerjavi z velikimi trgovskimi centri velja za bolje organizirano in urejeno, ko se kupec v poplavi ponudbe ne znajde ali celo zmede. Prodajni svetovalec, ki je stalno aktivno prisoten na zaokroženi ponudbi otroške trgovine bo prej prepoznal dilemo, zadrego in dvome kupca, kot prodajalni svetovalec, ki je na otroški oddelek velikega nakupovalnega centra po sili razmer premeščen iz čisto drugega prodajnega oddelka izdelkov.

Otroška trgovina je tudi že s svojim videzom, artikli in samim namenskim pohištvom in opremo, veliko bolj privlačnejša za mladež, saj se povsod kamor mu seže pogled odkrivajo nove in nove privlačnosti, po katerih se kaj hitro prebudi želja.