Otroški vozičkiVozički so del otroške opreme, brez katere si starševstva ne moremo in ne znamo predstavljati. Pomislimo samo na prenašanje otroka na rokah, ali varstva otrok brez uporabe vozička. Na enak način si je težko predstavljati otroško trgovino v kateri  bi manjkali vozički v izložbah ali drugih delih trgovine. Verjetno bi marsikdo otroško trgovino celo spregledal, če v izložbi trgovine ne bi bilo vozičkov.

Varuškam in staršem vozički omogočajo varno in udobno prenašanje otroka. Varno in udobno prenašanje otroka v naročju bi bilo mučno in naporno, zaradi nepravilne lege, ki je lahko posledica utrujenosti, pa bi bile tudi zdravstvene težave z otrokovo nepravilno lego. Vozički omogočajo prenašanje otroka na vseh poteh in opravkih varno in udobno. Varno prevažanje otrok je pomembno zaradi varnostnih razlogov. Pomembni varnostni razlogi so predvsem zahteve, da se otrok ne more nenadzorovano premikati, predvsem pa,  da se ne poškoduje s tem ko samostojno izstopi iz vozička. Udobje vozički omogočajo z skrbnim načrtovanjem vseh proizvodnih procesov od same zasnove do končnega izdelka. Udobje v prvi vrsti pomeni, da otrok pravilno sedi na način, ki ga ne utruja in ne škoduje njegovemu razvijajočemu se telesu. Pri tem velja pomisliti na vse naše aktivnosti povezane z dolgotrajnim sedenjem.  Ob bolečinah se hitro pritožujemo in zahtevamo boljši stol, saj nas k temu silijo bolečine. Otrok na enak način svoje bolečine izraža z jokom in drugimi načini, s tem hoče povedati, da si želi spremembe. Dobro udobje otroški vozički nudijo z materiali ter njihovo zasnovo. Na eni strani pravilno, varno in udobno  sedenje omogoča že gola osnova, materiali na katerih otrok sedi oziroma leži, to dodatno zagotavljajo. Materiali morajo poleg udobja omogočati tudi vrsto drugih lastnosti, kot je recimo dihanje materialov. Zagotovo si nihče ne želi, da bi se otrok na materiali, ki ne omogočajo dihanja pretirano prepotil, kar poleg neudobja v skrajnem primeru pomeni, da bi se lahko prehladil.

Vozički z udobjem in varnostjo omogočajo, da se bo otrok motiviral, s tem pa bodo starši povečali nabor svojih aktivnosti, katere morajo v okviru dnevnih obveznosti postoriti. Tako bodo skupaj z otrokom lahko odšli na pošto ali podoben urad, kjer morajo pozornost poleg otroku nameniti izpolnjevanju obrazcev in drugih podobnih opravkov. Otroci bodo tako ne zgolj v varnem in udobnem okolju, ki ga vozički omogočajo, prijetno s koristnim bo spoznaval novo okolje uradov, pisanega nabora inventarja, ter mogoče spoznal kakšnega sovrstnika v sosednjem vozičku. Tako bodo vozički omogočali razvijanje prve komunikacije otrok.