Je tudi vaš hobi sladkovodni ribolov? Dandanes se vse več ljudi odloča za ribolov. Eni radi lovijo na morju v slani vodi, drugi pa v rekah in večjih potokih, kjer je voda sladka.

Sladkovodni ribolovSladkovodni ribolov izhaja že iz daljne zgodovine. Da bi lahko takrat človek preživel, se je moral lotiti ribolova. Hrano so najprej našli na kopnem, zatem pa so se podali še v vode in tako so našli še več hrane. Na takšen način so razvili ribištvo in iz njega ribiško industrijo.

Danes imamo na razpolago veliko rib in to kar v trgovini, zato se je sladkovodni ribolov spremenil v neke vrste šport. Vendar danes športni ribolovi potekajo tako, da ribiči spoštujejo ribe, ki jih ujamejo, kar pomeni, da vse ulovljene ribe spustijo nazaj v vodo, kjer so jih ujeli.

Ali se sedaj sprašujete zakaj lovijo ribe, če jih na koncu vrnejo? Dandanes ribiči lovijo zato, da so povezani z naravo in dokažejo, da lahko s svojimi tehnikami prelisičijo še tako pametno ribo. Na koncu imajo od tega zadovoljstvo oziroma užitek, kar je bistvo vsega tega.

Sladkovodni ribolov ali kateri drug, je torej za vse ribiče šport, iz katerega se naučijo marsikaj koristnega. Ena od koristi je tudi pridobivanje potrpežljivosti, saj moramo ponavadi čakati več ur, da ujamemo samo eno ribo.