Ali se soočate z problemom, da so nekateri radiatorji prevroči, nekateri pa prehladni? Imamo rešitev za vas! Predstavljamo vam podjetje Proen kateri ponujajo Stad ventil, ki vam pomaga enakomerno ogreti prostore.

Stad ventil

Če se soočate z temi problemi predvidevam da ste že slišali za izraz “hidravlično uravnoteženje”. Najlažje lahko to dosežemo, ko uporabimo Stad ventil. Torej, če nimate hidravlično uravnotežene ogrevalne sisteme se pogosto pojavi težava, da se med ogrevanjem radiatorji v stanovanjskem ali poslovnem objektu ne segrejejo enakomerno, zato se določeni prostori, kateri so bližje centralnemu ogrevanju, veliko toplejši kot pa prostori, ki so nekoliko bolj oddaljeni od ogrevanja.

Večina ljudi še ni seznanjema z omenjeno tehnologijo Stad ventil, zato se z tem problemom največkrat sooči kar sama, in to tako, da nekoliko dvignejo temperaturo ogrevanja, do te mere, da so radiatorji kateri so bili pred tem mrzli, da so zdaj ravno prav topli. Posledično pa to preveč segreje prostore, kateri so bližje ogrevalnemu sistemu, kar pa lahko dovede do te stopnje, da ljudem v njem postaja nelagodno in prevroče.

Prav tako pa vam ne priporočamo vgradnjo močnejših črpalk. Če pomislimo iz logičnega vidika, bi močnejša črpalka res morala rešiti problem z mrzlimi radiatorji v oddaljenih prostorih, vendar pa se z tem tudi napravi problem z šumenjem in piskanju v radiatorskih ventilih zaradi prevelikega tlaka v ceveh.

Torej, kako lahko potem odpravimo tak problem? Hidravlično uravnoteženje se lahko doseže tako, da v cevne razvode vgradimo STAD ventil, kateri vodo oziroma grelni medij usmirjajo na mesto, katero to potrebuje, in tako uspešno zagotavlja enakomerno ogrevanje po stanovanjskem ali poslovnem objektu. Po odpravi problema, vam zagotavljamo miren spanec, saj neboste imeli nikakršnih problemov z pokanjem ali piskanjem cevi, pravtako, pa boste imeli vse prostore enakomerno ogrevane.

V že omenjenem podjetju Proen, vam ponujajo vse potrebno da kar se da izboljšate vaš ogrevalni sistem, in tako prihranite nepotrebne stroške ogrevanja, ki bi si jih napravili z nepravilno rešitev, zato le brž preverite njihovo ponudbo in izkoristite vaš ogrevalni sistem do največje mere.