Prvi vozički so se pojavili v 18. stoletju, privoščili pa so si jih lahko le starši otrok iz višjega razreda. Prvi je voziček zasnoval arhitekt William Kent po naročilu vojvode Devonshirea, ki je želel primerno prevozno sredstvo za svoje otroke. Kent je zasnoval bogato okrašeno košaro, ki jo je lahko vlekla koza ali majhen poni. Takrat namreč še niso pomislili na to, da bi lahko vozičke preprosto potiskali sami, zato so jih na začetku kupovali predvsem tisti, ki so imeli doma živali, ki so lahko potiskale vozičke. Otroški vozički takrat še niso bili nekaj vsakdanjega, izdelovali pa so jih zgolj po naročilu. Prvi vozički so bili okorni, košara pa je bila ponavadi pletena. Ti vozički so bili težki, pogosto so bili narejeni iz lesa in bogato okrašeni. Pogosto so se imenovali »vojvodinja« ali »kraljica«, kar je asociiralo na njihovo povezavo z višjimi sloji. Leta 1830 so vozičke začeli proizvajati v Ameriki.VozičkiDo leta 1840 so vozički vedno bolj pridobivali na popularnosti. Navaden voziček se je razvijal in do leta 1920 so obstajali že modeli z zavorami in močnejšo ter boljšo zgradbo, privoščili pa so si jih lahko že tudi tisti, ki niso imeli na kupe denarja. Otroški vozički so pri starših iz višjega in srednjega sloja postajali vedno bolj popularni.

Do 20. stoletja so vozički postali dostopni vsem. Bilo je tudi bolje poskrbljeno za varnost, dodali so boljše zavore in večja kolesa. Še bolj popularni pa so postali leta 1965, ko je inženir Owen Maclaren izdelal prvi aluminijast voziček. Tak voziček je bil seveda veliko lažji in bolje vodljiv od njegovih predhodnikov. Maclaren je zaradi izrednega navdušenja in zanimanja za voziček kasneje ustanovil tudi svoje podjetje, ki obstaja še danes.

Otroški vozički imajo torej očitno kar zanimivo zgodovino, danes pa si starši brez njih že ne predstavljajo življenja, saj bi bilo drugače otroke zelo težko prenašati okoli. Prav tako si jih danes lažje privoščimo, saj so razdeljeni v več različnih cenovnih kategorij, tako da lahko vsak starš najde voziček za svojega otroka.