Vozila na akumulatorVozila na akumulator so nepogrešljiv del otroškega sveta, v času, ko hiti odkrivat svet, ki se pred njim odpira, ter ga na vsakem koraku preseneča, navdihuje in navdušuje z vedno novimi odkritji.

Eno takšnih odkritji je, da se nekatere stvari na njegovem obzorju ne premikajo, so pa zanimive za ogled in spoznavanje. Zato ga v radovednosti in zvedavosti potreba po ogledu te zanimive stvari, premami želja po dosegu le te. V začetku so to stvari, ki se nahajajo v domu, prve korake predstavlja nerodno kobacanje po vseh štirih. Kmalu zatem začne razvijati večine, s tem da se postavi na lastne noge. Ugotovi, da je premikanje lahko hitrejše, pa tudi razgled je lepši, boljši ima pregled nad okolico. Ko je sposoben samostojnih korakov izven bivalnih prostorov doma, je zanimanja in stvari vrednih ogleda vedno več. Tako spozna, da se starši in druge osebe v njegovi bližini premikajo ne le s hojo, ampak tudi z raznimi prevoznimi sredstvi. Avto, traktor, skuter, motor in druga brneča prevozna sredstva mu hitro zbudijo željo po uporabi takšne zadevščine.

Vozila na akumulator dodobra rešujejo to otroško željo, prav z posnemanjem prevoznih sredstev odraslih skupaj z vsemi lastnostmi, ki jih imajo. Kot prvo je to sama oblika, saj otroke ta najbolj pritegne in naveže. Pri obliki vozila na akumulator v okviru danih tehničnih in drugih možnosti v najboljši meri posnemajo prevozna sredstva odraslih. Pri tem se otroci hitro razdelijo v skupine, ki imajo zelo različna zanimanja. Nekaterim je všeč očetov avto, drugim dedkov traktor, tretjim je všeč mamin skuter, četrtim motor starejšega brata. Pri tem jih vozila na akumulator z vestnim posnemanjem lastnosti in značilnosti veliko večjih originalov navdušujejo za posnemanje. Pri baterijskem traktorju, ki ima dodano nakladalno žlico bo otrok hotel na vsak način posnemat dogodek, ki ga je videl na bližnjem gradbišču, ter se mu je z široko odprtimi očmi in zvedavim zaznavanjem vseh gibov globoko vtisnil v spomin.  Spet drugim se bo v spomin globoko vtisnila mamina vespa, s katero hodi po opravkih, v službo, trgovino. Z majhnimi, vendar prepričljivo pomanjšanimi podrobnostmi velikega originala, ter otroškemu okusu primerno dodano podobo junakov iz risank, slikanic bo otrok z navdušenjem posnemal mamino vožnjo. Poleg omenjenega ima otroška trgovina na voljo še druga vozila na akumulator s pestrim naborom oblik, ki odlično posnemajo v najmanjših podrobnostih avtomobile najrazličnejših znamk in modelov od množičnih cenovno dostopnih kabrioletov  do prestižnih modelov, motorje, skuterje, traktorje, razno delovno mehanizacijo ter mnoge druge.