AvtosedežiZa varno pot v vozilih so za otroke odločilni avtosedeži. Če so se še v časih našega otroštva otroci vozili v naročjih staršev, ali povsem sami na avtomobilskih sedežih brez varnostnih pasov, je sedaj popolnoma druga pesem. Ne le, da je dobro, da je otrok pripasan v avtosedežu, celo uzakonjeno je, da se lahko le tako prevaža v motornih vozilih. Avtosedeži so danes že tako dobro prepoznavni, da so določeni postali prav popularni in se starši za njih odločajo predvsem zaradi dobrih kritik iz strani staršev z izkušnjami z njimi.

V skupini lupinic oz. avtosedežev skupine 0 je en najbolje prodajanih zagotovo Maxi Cosi Pebble. Pri avtosedežih skupine 1 je kar nekaj Römerjevih avtosedežev nadvse privlačnih zaradi interesantnega potiska tkanine, ki spominjajo na kože živali. Ena prvih je bila črno-bela kravica, ki je bila kar nekaj časa glavni hit tako zaradi izgleda, kot tudi izvrstnih ocen na testiranjih. V skupini največjih avtosedežev pa sta bila precej izenačena prej omenjena Römer in Maxi Cosi s sedežema Kid Plus in Rodi.

Starši za svoje otroke radi kupijo le najboljše, zato jih k nakupu pritegnejo dobre ocene na testiranjih in predvsem tudi dobre izkušnje staršev, ki so tak sedež že uporabljale tudi za svoje otroke. Varnost je vedno na prvem mestu, ko so v igri avtosedeži, vendar veliko odtehta tudi videz in predvsem otrokovo udobje. Navadno imajo tudi avtosedeži več možnih dodatkov, ki pa ne vplivajo bistveno ne na dodatno varnost, ne udobje, le igrajo na čustva staršev, da so vsi dodatki nujni in potrebni, da bo avtosedež kompleten.

Popularni avtosedeži so tako pravzaprav skoraj vedno dobra izbira, vprašanje je le, če si želite biti enaki večini ali želite v nečem izstopati? Dobrih in kvalitetnih avtosedežev je danes na tržišču res ogromno, zato je velikokrat izbira izredno težka. Ste že izbrali, kateri med avtosedeži ustreza vašemu otroku in avtomobilu?