Udobna obutev je pomembna v vseh letnih časih. Prav tako je v določenih letnih časih priljubljena določena oblika obutve. Za zimo in jesen so tako najbolj priljubljeni gležnarji ali pa škornji. Gre za vrsto obutve, ki je udobna, predvsem pa trpežna. Prav vsak lahko najde take gležnarje ali škornje, ki bodo poudarili njihov osebni stil. Izbirate lahko med različnimi oblikami, višinami in barvami obutve in zagotovo tudi vi najdete tako, ki bo primerna za vas.

gležnarji

Gležnarji ali škornji?

Vprašanje je, ali izbrati gležnarje ali škornje. Škornji so višji in največkrat gre za višino pod ali nad koleni. Z razliko od njih pa je pri gležnarjih višina nekje vzporedno z gležnji ali pa malenkost višje. Pri višjih osebah je izbira lažja, saj lahko izbirajo med vsemi vrstami obutve. Pri manjših osebah pa so previsoki škornji morda napačna izbira, saj vas bodo optično pomanjšali. V takem primeru bodo gležnarji boljša izbira.

Vrste gležnarjev in škornjev

V zadnjih letih sta obe vrsti obutve izjemno priljubljeni. Zaradi svoje višine zavarujeta nogo pred snegom ali dežjem. Tu je treba upoštevati tudi material izdelave, saj so nekateri modelih bolj primerni za eno, drugi modeli pa za drugo vreme. Obutev je potrebno tudi ustrezno zaščiti pred zunanjimi vplivi, da bodo zdržali dalj časa in ne bodo prepuščali vode.

Za bolj športne osebe so primerni gležnarji ali škornji z nizko peto. Obstaja res malo morje različnih modelov. Lahko se odločite za rokerski, robusten stil čevlja ali pa je čevelj bolj fine izdelave. Zadnje čase je popularna mešanica obojega. Prav tako so še vedno priljubljeni debeli zimski škornji, ki dobro zavarujejo pred mrazom.

Lahko pa se odločite tudi za škornje ali gležnarje s peto. Taka vrsta obutve je primerna za bolj fine dame, ki želijo udobje z estetiko. Pete pri taki vrsti obutve so lahko visoke in ozke ali pa nižje in debele. Zagotovo boste našli primerno opcijo zase.