IR paneli so najbolj kakovostna in varčna možnost za ogrevanje, ki simulira naravno gretje sonca, niso pa za vsako hišo in stavbo primerni. Kakovostni IR paneli so super za vgradnjo v strop, kjer grejejo od zgoraj navzdol in povzročajo občutke, kot da greje sonce, enako velja za kopalnico, kjer je tovrstno gretje najbolj toplo, prijetno in hitro se prostor ogreje. Ti paneli so v več različicah in so lahko tudi kot radiatorji ali ogledala, ki grejejo prostor neopazno s tiste strani, kje potrebujete toploto.

 ir paneli

Zanimivo je, da so IR paneli super za stare kamnite stavbe, kjer ni možno napeljati drugega ogrevanja in se panele le priklopi v vtičnico kamorkoli, če je nimate, pa napeljete kabel ali podaljšek in grejete tam, kjer potrebujete toploto najbolj. Pri tem je treba povedati, da je obvezno, da je taka hiša izolirana, ker boste drugače porabili preveč energije za ogrevanje in se ne splača.

Če imate lastno elektriko in lastno elektrarno, se vam to res splača, kajti potem bodo IR paneli greli res brezplačno, saj vam elektrike ne bo treba kupovati in boste povsem brez skrbi. Tam, kjer na primer centralno ogrevanje ne ogreje dovolj in ga je težko namestiti ali je hiša preveč mrzla, se ogrevanje z IR paneli veliko bolj splača.

S temi paneli grejte prostore enakomerno in jih uravnavajte s preprostimi nastavitvami in boste vedno imeli dovolj toplo v stanovanju. Lahko tudi nastavite, kdaj naj paneli grejejo več in kdaj manj, kar z drugimi ogrevanji težko dosežete. Preprosto jih je upravljati tudi na daljavo. Če imate talno gretje, pa si ti paneli kot dodatno ogrevanje za zelo mrzle zimske dni, kar velja tudi za druge vrste ogrevanja. Kot dodatno ogrevanje se super obnesejo in jih vklopite po potrebi, ko je res nujno in koristno.

Tovrstno ogrevanje je naravno, ker paneli sijejo kot sonce in se človek zaradi tega res dobro počuti.