Dandanes že skoraj v vsaki osnovni šoli malčke pri že kakšni uri likovnega ustvarjanja učijo kako narediti logotip. No ja, ne ravno učijo, dajo jim nalogo in seveda pričakujejo najboljši rezultat, za tisto najvišjo, bleščečo oceno. V realnem svetu zadeva seveda ni niti približno tako lahka. Izdelava logotipa se sicer zdi kot že rečeno naloga za majhne otroke v osnovni šoli, a velika večina ljudi se žal ne zaveda tega, da dober logotip ni samo tisti, ki na prvi pogled izgleda kolikor toliko dobro.

Izdelava logotipa

Če boste odšli na šolanje v katerokoli oblikovno oziroma dizajnersko šolo, bo ravno izdelava logotipa ena izmed nalog, ki vam bo povzročala največ sivih las! Zakaj? Izdelava logotipa mora biti seveda prvo kot prvo oblikovno kar se da lepo in umetniško dovršena, tako, da hitro pade v oči in ima poleg tega kar se da dober pomen. Že to, da logotip zares predstavlja tisto, kar firma, ki ga bo kasneje nosila izvaja, je veliko bolj težko, kot se zdi na prvi pogled. Poleg tega pa ne smemo pozabiti še na drugo, zelo pomembno zadevo. Izdelava logotipa mora privesti zadevo do te točke, kjer logotip dobro zgleda na vseh površinah, v vseh možnih barvnih kombinacijah. Se je zadeva malček otežila kajne?

Najverjetneje ste ob prebranem prejšnjem stavku malček zavili z očmi in si mislili, da je to nemogoče, vendar je še kako mogoče! Izdelava logotipa v profesionalnih firmah namreč poteka pod budnim očesom pravih likovnih oziroma oblikovnih strokovnjakov, ki tako do potankosti poskrbijo za dober zgled in postavitev vašega logotipa. Seveda se logotipu ni potrebno prilagajati ravno na vse barve, zagotovo pa se mora prilagajati na vse barve, katere podjetje uporablja v svoji celostni grafični podobi.

Mislim, da vas bo napisano prepričalo, da tako izdelave svojega logotipa ne smete prepustiti v roke osnovnošolčkom, ampak morate slednje zaupati pravim strokovnjakom, ki vedo kako se izdelava logotipa opravi kar se da profesionalno.