Si želite prenoviti in osvežit izgled vašega doma? Potem je lesena fasada odlična izbira za vas, saj nepremičnini pričara naraven in topel videz. Primerna je tako za domove, poslovne prostore in tudi druge objekte. Glavne prednosti lesene fasade so predvsem njena trajnost, izjemna vzdržljivost in poseben izgled, ki ga nima vsak – vaš dom bo tako resnično poseben in drugačen. Poleg tega lesena fasada predstavlja trajnostno izbiro, ki estetsko dopolni sam izgled hiše. Ko se odločate za tovrstno fasado je zelo pomembno, da izberete ustrezno vrsto lesa, le tega pa je potrebno pravilno namestiti. Z rednim vzdrževanjem bo vaša fasada ves čas izjemno lepa in ustvarjala čudovit izgled.

lesene fasade

Katero leseno fasado izbrati?

Najpomembnejši korak je brez dvoma izbira lesa. Les je namreč živ material, ki se v stiku z različnimi dejavniki okolja in skozi čas aktivno spreminja. Nekatere vrste lesa pri tem dobijo značilno barvo, ki fasado le še dodatno polepša. Medtem ko so za izdelavo fasade nekatere vrste lesa zelo dobra izbira, pa druge niso najboljša odločitev. Pri njeni izdelavi se sicer uporablja les v različnih oblikah in vzorcih, kar omogoča personalizacijo videza vašega doma.

Glavna prednost lesenih fasad je njihova enostavna namestitev in popolna prilagodljivost pri oblikovanju fasade. V zadnjem času je povpraševanje po lesenih fasadah vse večje, saj ta vrhunski material vašemu domu ponuja številne odlične prednosti. Pred izdelavo fasade se les termično obdela in tako poskrbi za kar največjo odpornost na vremenske razmere in gnilobo ter se ga obarva v privlačne barvne odtenke.

Vzdrževanje lesenih fasad

Če želite, da vam lesena fasada dolgo in dobro služi, jo boste morali primerno vzdrževati. Kakovostno izdelana fasada iz lesa sicer posebnega vzdrževanja ne potrebuje, vendar pa se slednjega priporoča predvsem zaradi vzdrževanja naravne barve lesa – to izvajamo s posebnimi visokokakovostni olji, ki čez fasado ustvarijo posebno zaščitno plast. Sicer pa je tovrstna fasada ena naj bolj trajnostnih in vrhunskih.