pregled vidaŽivimo v času v katerem je nešteto tehnoloških izdelkov, pripomočkov, naprav in podobno kateri tudi vplivajo na nas. Velik vpliv na nas imajo telefoni, računalniki, televizija, razni zasloni in tako dalje. Zaradi vsakodnevnega gledanja v te naprave se naše oči telo naprezajo poleg tega pa lahko tudi utrudijo s tem pa tudi pustijo razne neželene posledice. Če opazimo kakšne težave na naših očesih, kot so kakšne motnje, vid postane meglen, je zelo pomembno, da se naročimo na pregled vida.

Za naš vid je zelo pomembno, da ostane čim boljši, brez kakršnih motenj in seveda z dobro ostrino. Za to je potrebno, da se za pregled vida naročamo kar redno vsaj na dve leti. V primeru, da opazimo kakšne motnje že prej pa je to potrebno storiti takoj. Če odhajate na pregled vida v novo ordinacijo, vas bodo najprej povprašali o vaših osebnih podatkih. Če imate potrjen slab vid ter nosite očala je priporočljivo, da imate na pregledu tudi svoja očala. Nekateri imajo zaradi slabega vida tudi več očal zato je najbolje, da s sabo prinesete vse. Ko odhajate na pregled vida vam bodo tudi izmerili velikosti vseh vaših očal, da vam bodo lahko lažje pomagali. Vzrokov za pregled je lahko več, sedanja očala vam lahko povzročajo glavobole ali vas motijo lahko pa vas na pregled pošlje tudi vaš osebni zdravnik.

Pregled navadno poteka od dvajset do trideset minut. Pregled vida v tem času zajema subjektivno kot tudi objektivno meritev za bližino in daljavo zajema pa tudi druge načine pregleda z raznimi mikroskopi in tako dalje.

Veliko ljudi, ki se odpravijo na pregled vida, se jih odloči za kontaktne leče. Postopek pregleda je podoben kot za pregled vida za očala. Nato se z posvetujete o lečah, katere bi bile najboljše za vaše oči, nato pa optometrist pregleda vaše oči z mikroskopom ter izmeri krivino očesa in določi dioptrijo.