Pred kratkim smo začeli z opremljanjem okolice našega novega doma. Največ časa nam je vzela na videz preprosta izbira zunanje ograje. Želeli smo, da je ograja dovolj visoka, da nam nudi potrebno zasebnost, in je istočasno naravnega videza. Seveda smo hoteli, da izgleda moderno, a je obenem dovolj močna in trpežna, da nas zavaruje pred morebitnimi nepridipravi. Imeli smo toliko želja naenkrat, da smo resnično potrebovali strokoven nasvet. Odločili smo se, da se obrnemo na podjetje, ki je specializirano za izdelavo ograj po naročilu in ima na tem področju večletne izkušnje. Odločili smo se, da ograje naročimo pri podjetju Ograje Rogina iz Ptuja.

ograjeV podjetju so z veseljem prisluhnili našim željam. Ko so nam pokazali katalog z različnimi ograjami trendovskih oblik, narejenimi iz najsodobnejših materialov, so nas popolnoma očarale preproste, vendar elegantne ograje iz aluminijastih polnil, izjemno moderne in povsem naravne kamnite ograje, narejene iz kamnov različnih vzorcev in oblik, ter ograje zelo sodobnega videza, narejene iz letvic. Ker nismo se mogli odločiti, kaj bi se najbolje podalo okolici našega doma, so prijazni strokovnjaki predlagali, da si našo hišo ogledajo še sami in nam tako lažje svetujejo. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da bi se našemu domu najbolje podala ograja iz kamna. Takšne ograje so narejene iz debele jeklene mreže, ki se jo napolni s kamenjem. Zaradi njene unikatnosti, naravnega videza in cenovne dostopnosti je povpraševanje po takšnih ograjah trenutno v porastu. Seveda smo se zanjo odločili tudi mi.

Z ograjo iz kamna, ki so nam jo postavili, smo več kot zadovoljni. Zelo dobro se spaja z okolico, obenem pa privlači radovedne poglede mimoidočih. Odločitev za postavitev kamnite ograje je našemu domu dala zelo zanimiv pečat. Z njo smo dosegli tako varnost kot sodoben videz.