Danes zelo veliko ljudi prenavlja svoje domove. Kaj pa dimniki? Skoraj vsi pozabimo na dimnike in ravno zato se nam zamašijo tako močno, da se jih ne da drugače očistit, kot da se jih vzame ven in očisti. Če se vam dimnik potem, ko ga tako očistite še zmeraj pogostokrat zamaši vam priporočam, da kupite novega. Prav za vas imam podjetje, ki vam nudi samo kvalitetne slovenske dimnike. Slovensko podjetje, ki vam ponuja dimnike se imenuje Kip d.o.o.. Podjetje se ukvarja z dimniki že več, kot 20 let zato lahko od njih pričakujete samo najboljše dimnike.

Tako, kot vsako podjetje je imelo tudi Kip d.o.o. vzpone in padce zato so se leta 2006 povezali s podjetjem Gorec, ki je prodajal cementne izdelke. Od takrat in do danes je podjetje Kip imelo samo vzpone in malokdaj padce pri dimnikih, saj se med seboj še zmeraj zelo dobro razumejo. To pa ni vse, kar je prinesla njuna povezava, saj so njihovi izdelki in dimniki skozi leta postali bolj kvalitetni in kakovostni, da so kos tudi nemški konkurenci, kar pa je zelo velik napredek za našo majhno državo. Podjetje Kip je že tako popularno, da se je leta 2008 povezalo tudi z nemškim podjetjem Wolfshöher, ki se tudi ukvarja z dimniki.Dimniki

Najboljši dimniki, ki vam jih nudi Kip d.o.o. se imenujejo Vesta. Dimnik Vesta je narejen tako, da ga lahko uporabite za gretje hiše, kot tudi za pečico. Ta pečica je pa narejena tako, da ima na vrhu nameščen dimnik. Vsi dimniki so zgrajeni na isti način in to tako, da se dim kadi ven. Vesta dimnik ima pa zgrajena poleg kanala za dim še dva kanala. Eden služi za uvažanje svežega zraka v pečico, drugi pa oddaja topel konvekcijski zrak v zgornje nadstropje oz. etažo. Če ne veste kam bi postavili dimnik se ne bojte, saj so dimniki Vesta lahko postavijo kjerkoli v vašem objektu oz. hiši, saj zavzamejo zelo malo prostora.