Tecar terapijaMarsikomu beseda tecar ne pomeni veliko, ko pa ji dodamo poleg še besedo terapija, začne dobivati svoj pomen. Kaj je Tecar terapija? Gre za energetsko, visokofrekvenčno, kondenzatorsko terapijo, ki deluje kot simulator za biološke procese. Na začetku je bila Tecar terapija nekakšna skrivnost vrhunskih športnikov in športnih klubov, s katero so lajšali bolečine in zdravili športne poškodbe. Pred časom so Tecar tarapijo začeli uporabljati tudi rekreativni športniki in posamezniki, pri katerih je prihajalo do poškodb.

Terapija tecar povečuje metabolizem na celičnem nivoju, na medceličnem pa pospešuje pretok krvi, limfe in medceličnine. Omenjena terapija se uporablja za izboljšanje kvalitete tkiva, zmanjševanje bolečin ki nastanejo pri poškodbah ter za hitrejše celjenje. Bistvena prednost Tecar terapije je v tem, da zmanjšuje možnost ponavljanja enakih poškodb na istem mestu.

Zaradi izjemne učinkovitosti omenjene metode oz. terapije, jo športniki uporabljajo po treningih saj z njo pospešijo regeneracijo tkiva.

Tecar terapija se je razvila v Španiji, od koder se je prenesla v Italijo, k nam pa jo je prinesla nogometna reprezentanca. Vpliv terapije je pozitiven tudi pri kroničnih bolečinskih sindromih. Uporablja se kot dopolnilna terapija, ki v kombinaciji z vajami ko krepimo telo ter povečujemo gibljivost, zmanjšuje bolečine in stopnjuje pozitiven učinek.

V kolikor vas torej tarejo kakšne bolečine, vam svetujemo, da si privoščite Tecar terapijo. Več podrobnosti o njej lahko najdete na fizioterapija-roman.si.