Zemeljski plin je naraven vir električne energije. Drugače je ta plin brez vonja in barve. Glavna sestavina tega plina je metan. Drugače je plin tudi gorljiv, ampak pri zelo visokih temperaturah. Prav tako je ne škodljiv, tako da se s tem plinom ne morete zastrupiti. Nastane pa iz odmrlih mikroorganizmov in alg.

zemeljski plin

 

Zemeljski plin se ne izkorišča samo za električno energijo, ampak tudi za ogrevanje vaših domov. Tore, če mogoče v tem trenutno iščete nek super način ogrevanja izberite ta način. Razočarani zagotovo ne boste. Videli boste tudi to, da boste pri ogrevanju veliko več prihranili kot ste mogoče pri starem načinu ogrevanja. Kot sem pa že rekla je pa zemeljski plin čisto nestrupen in zato se z njim ne morete zastrupiti. Prav tako ta plin ne zagori tako hitro, saj je za gorenje tega plina potrebno več kot 600 stopinj, to pa je res veliko. Tako ne rabite skrbeti, da bi se plin hitro vžgal in bi tako zagorel tudi vaš dom. Je pa še ena dobra lastnost tega plina in to je, da ne rabite veliko prostora, kjer boste plin shranjevali. To je res odlično, saj vsi mogoče nimajo velikih hiš.

Zemeljski plin je vedno bolj priljubljen. Zraven tega da nam daje električno energijo, pa je lahko tudi naš način ogrevanja. Prav tako nam ogreva vodo, kar je še tretja stvar za kaj lahko ta plin uporabljamo. Zaradi tega in ker je to res poceni pa ima ta plin rado veliko ljudi. Prav tako tega plina tudi vohali ne boste, mu pa nekateri dodajo neko stvar, da ga vsaj malo lahko vohate. Ne skrbite niti, da bi se pa lahko s to vrsto plina zastrupili, ker je čisto neškodljiv. Pridobiva oziroma nastaja plin skoraj enako kot nafta. Vam pa priporočam zemeljski plin, da ga tudi vi uporabljate.