Ustna higiena je seveda pomembna, da imamo zdrave in pa tudi čiste zobe. Če hočete najboljše zdravnike pa vam priporočam dentalni center Clarus. Ampak zraven tega pa je pomembno tudi, da redno obiskujemo zobozdravnika. Zobozdravnik bo videl, če imate ne zdrave zobe. Zraven tega se pa zobozdravnik ukvarja dan danes z zdravljenjem celotne ustne votline. Tukaj delajo res dobri zobozdravniki. Obiščite jih in se prepričajte sami.

zobozdravnik

 

Čista in zdrava ustna votlina je pomembna. Ker lahko zaradi kakšne bolezni v ustni votlini trpi celotno telo. Zato pa je dobro, da zraven dobre ustne higiene oziroma redne ustne higiene obiščemo tudi zobozdravnika. Ker zobozdravnik bo takoj opazil, če kaj ni v redu in to tudi skušal pozdraviti. Tudi vsi se bomo boljše počutili, če bomo vedeli, da imamo zdrave zobe in vse ostalo v ustni votlini. Zobozdravniki se ukvarjajo tudi z jezikom in dlesnimi. Vse to zdravijo zraven zobovja.

Zobozdravnik je pomemben del našega življenja. Naj povem, da imajo otroci pri njem brezplačen obisk, odrasli pa odvisno od zavarovanja. Če vaše zavarovanje krije tudi to imate enkrat letno možnost obiskati zobozdravnika brezplačno. Seveda pregled je brezplačen, kakšno delanje zob ali beljenje le teh pa boste morali plačati.

Vem pa da nas/vas ima velika večina strah pred obiskom zobozdravnika. Ampak imejte v glavi, da bo le pregledal vaše zobe in jih le pozdravil, če bo to potrebno. Je pa res, da mogoče ta strah izvira iz otroških let, ko so nam zobozdravniki izpulili kakšen zob. Ampak zobozdravnik ni tako strašen. In verjamem, da pa enkrat letno pa vam tudi ne bo hudega, če ga obiščete.

Zraven redne ustne higiene je pomembno tudi, da pa redno obiskujete vašega osebnega zobozdravnika. Tako boste prepričani, da imate zdrave zobe. Zraven tega vam zobozdravniki lahko naredijo tudi kakšne zobne nadomestke ali vam celo pobelijo zobe. Delajo še pa marsikaj drugega.