Grafična akrtica Geforce 780GTXSte eden od tistih, ki računalnik uporablja predvsem za igranje računalniških igric? Verjetno vam je žal, ker včasih ne morete poganjati igre na najvišji ločljivosti, saj vaša grafična kartica ni dovolj zmogljiva. Novejše igre zaradi realističnega okolja zahtevajo vse več grafične in procesorske moči. Ne bodite prikrajšani in si oglejte zmogljive grafične kartice za vaš računalnik.

Ena najpomembnejših lastnosti zmogljivih grafičnih kartic je grafični pomnilnik. V grafični pomnilnik se shranjujejo slike, ki se trenutno prikazujejo na zaslonu. Večja kot je ločljivost slike, večja je velikost prostora, ki ga ta slika zasede v grafičnem pomnilniku. Torej če hočemo, da se na zaslonu izrisuje več slik z visoko ločljivostjo hkrati, kot to zahtevajo zahtevne igre, potem potrebujemo grafično kartico z veliko pomnilnika. Prav tako je pomembna tudi hitrost grafičnega procesorja, saj višja frekvenca delovanja pomeni, da poganjamo igre ali grafične programe brez zatikanja.

Pred nakupom nove, zmogljive grafične kartice bodimo pozorni na naslednje stvari. Preverimo, ali naša matična plošča vsebuje razširitveno režo, ki jo zahteva grafična kartica. Poleg tega je pomembno, da imamo dovolj zmogljiv napajalnik, saj zmogljive grafične kartice potrebujejo večjo energijsko moč. Grafična kartica mora podpirati tudi knjižico gonilnikov, ki jih zahtevajo novejše igre.

V trgovini Comshop najdemo številne zmogljive grafične kartice različnih proizvajalcev, po ugodnih cenah. Kliknite na zgornjo povezavo in si izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.