Mislite, da je čas, da vašega otroka naučite nekaj novega, kot je na primer vožnja s kolesom? Pomembno je, da izberete pravo kolo za otroke različnih starosti, saj bo le tako vožnja varna in stabilna.

Se še spomnite časov vaše mladosti, ko ste se vse dni, sami ali v družbi drugih otrok iz bližnje okolice, zabavali, igrali, naredili kakšno neumnost, se vozili s kolesi in podobno? Zagotovo se spomnite vsaj kakšnega takšnega trenutka in si želite, da bi tudi vaš otrok doživel takšno brezskrbno otroštvo.

otroška kolesa

Čeprav se danes otroci ne igrajo več toliko v naravi, kot so se njihovi predhodniki, ampak je vse »obsedla« elektronska tehnologija, je dobro, da otroka naučite kakšne stvari, ki mu bo v življenju prišla še kako prav. Ena izmed teh stvari je zagotovo vožnja s kolesom, saj se bo, če bo to obvladal, otrok lahko v šolo vozil s kolesom in vam ne bo treba vsak dan trošiti goriva za pot do šole in nazaj, bil bo bolj mobilen in se bo lahko sam zapeljal na igrišče, v trgovino ali kakšno drugo obšolsko dejavnost, učil se bo, kako se obnašati v cestnem prometu in podobno. Kasneje, ko bo že odrasel in samostojen, se bo lahko v službo namesto z avtom vozil s kolesom in s tem prispeval k zmanjšanju onesnaževanja zraka in dolgim prometnim zamaškom na slovenskih cestah ob prometnih konicah. Vsega tega ne bo mogel početi, če ga ne boste naučili voziti kolesa.

Otroška kolesa so vseh oblik, barv in velikosti, otroci so nad njimi ponavadi navdušeni. Pri izbiri kolesa pa morate upoštevati kar nekaj dejavnikov. Kakšno otroško kolo boste izbrali je odvisno od otrokove višine, starosti in tega, na kakšnih površinah se bo vozil (po dvorišču, makadamu, gozdu …). Otroška kolesa so zelo različnih velikosti, velikost pa se določi nekoliko drugače, kot pri odraslih kolesih.

Otroška kolesa si najprej oglejte sami, nato pa izbiro prepustite otroku, saj bo, če bo sam izbral svoje kolo, veliko raje kolesaril z njim, ker mu bo všeč. Ne pozabite pa kupiti še čelade in luči.