Otroška posteljicaNavadno je otroška posteljica že pred porodom postavljena na svojem mestu in bodoče mamice že pridno perejo ter likajo oblačilca in posteljnino za novorojenčka. Pri pravilni postavitvi otroške posteljice moramo biti pozorni na postavitev letvic v ograji. Letvice ne smejo biti preveč skupaj, tako da omogočajo zračnost, spet pa ne smejo biti preveč narazen, da se mednje ne bi ujela otročkova glava ali da bi celo otrok celo padel iz posteljice.

Prve tedne je lahko nivo ležišča v posteljicah, ki to omogočajo, na najvišji točki. Tako se novopečeni mamici ne bo potrebno pretirano sklanjati k otročku. Vzglavje v ležišču je lahko malo dvignjeno, na splošno pa se priporoča ravna podlaga. Navadno se predel pod glavico zaščiti z bombažno tetra pleničko, ki se zatakne pod robove vzmetnice, da ni potrebno vsak dan menjati rjuhe zaradi morebitnih podrtih kupčkov v ležečem položaju.

Otroška posteljica zahteva mirno in ne presvetlo lego v sobi, da se otrok lahko nemoteno odpočije, umirjene barve na stenah in posteljnini pa bodo botrovale hitrejši umiritvi in lažjemu uspavanju. Dejstvo je namreč, da žive barve polnijo z energijo in preveč močno kličejo po akciji, ki deluje kontradiktorno, ko želimo otroka uspavati.

Otroška posteljica ima skoraj vedno tudi bombažno zaščito, ki se priporoča iz več vidikov; otrok se počuti bolj varnega, saj je v bolj zaprtem prostoru, ščiti ga pred morebitnim prepihom, blaži morebitne udarce ob ograjico ipd. Glede posteljnine velja poudariti, da je potrebno uporabljati čim bolj zračno tkanino, najpogosteje iz bombaža. Otroci se lahko namreč sami pokrijejo med spanjem tudi preko glave, zato so pomembne zračne tkanine, da se prepreči morebitna zadušitev. Otroška posteljica mora biti varno zatočišče za naše malčke. Kakšna bo otroška posteljica za vašega malčka pa boste izbrali sami. Veliko izbire imajo v spletni otroški trgovini Mali vragci, kjer poleg kvalitetnih izdelkov nudijo tudi res enkratne cene.