Vremenske postajeSi želite imeti ves čas na dosegu roke vse potrebne vremenske informacije, saj vas zanima, ali bo jutri dovolj sonca za sončenje na terasi ali daljši pohod? Bo zjutraj potrebno obleči dolge ali kratke rokave? Vam je zmanjkalo idej za rojstnodnevno darilo? Vremenske postaje so namenjene prikazovanju zunanje temperature ter o stanju vremena. Podajo se v prav vsak prostor. Nekatere vremenske postaje so opremljene tudi z LCD zaslonom, na katerem se prikazuje še datum in ura, podatek o višini tlaka, luninih fazah, vlažnosti ozračja in podobno.

Vremensko napoved lahko spremljamo tudi na televiziji ali v časopisih, vendar pa je ta posplošena in ne prikazuje vremena ravno za naš kraj. Zaradi tega nas včasih presenetijo temni oblaki in dež, čeprav je napoved prikazovala lepo sončno vreme za zgolj nekaj 10 kilometrov oddaljeno mesto. Vremenske postaje so skupek elektronskih inštrumentov, kot so termometer, barometer in higrometer. Nekatere vsebujejo tudi alarm, ki nas opozarja na znižanje temperature pod določeno mejo. Mikroprocesor na podlagi meritev lahko predvidi vreme za naslednji dan, kar prikaže s simbolom sonca, dežja, snega, oblakov ali kombinacije tega. Vremenske postaje se lahko namestijo na steno v stanovanju, na polico, delovno mizo ali katero drugo površino v domu, brezžični zunanji senzor pa tej napravi sporoča podatke o temperaturi.

Spletna trgovina Ducat ima v ponudbi ugodne vremenske postaje, ki so lahko oblečene v les ali plastiko. Nekatere imajo tudi to funkcionalnost, da projicirajo podatke na steno ali strop. To zna biti zelo zabavno in hkrati uporabno. Na voljo so takšne postaje, ki delujejo na navadne baterije kot tudi takšne, ki vsebujejo sončne celice. Te poskrbijo, da naprava zdrži neprimerljivo dlje in ob močnem soncu sploh nikoli ne ugasne. Vremenska postaja je lahko tudi zelo izvirno darilo. Da bo odločitev o nakupu bolj enostavna, si oglejte ponudbo različnih vremenskih postaj na zgornji povezavi in si olajšajte izbiro.