Suhi led je dejansko suh, zato je primeren za čiščenje tistih materialov, ki ne smejo priti v stik z vodo. Dejansko je suhi led čiščenje namesto peskanja in nadomesti visokotlačno čiščenje ter čiščenje s paro. Gre za sodobnejše tehnologije, ki so na voljo za res vrhunsko storitev čiščenja, ki vam jo nudijo mojstri za peskanje. S suhim ledom se čistijo veliki kosi, stroji in naprave, ki imajo težko dostopne dele in je demontaža preveč komplicirana. Tovrstno čiščenje rešuje ta problem, saj lahko čistijo stroje tudi med obratovanjem.

suhi led

Suhi led je učinkovito čiščenje takrat, ko pride do zelo trdovratnih in zapečenih umazanij, še posebej na elektroniki, ki je zelo občutljiva. Ta postopek ne bo kontaminiral okolice in ko se je čiščenje zaključeno, se proizvodnja lahko takoj zažene, zato je najboljša izbira.

Suhi led je visokotlačni postopek čiščenja. Stisnjen zrak pospeši delčke ledu, ki z nadzvočno hitrostjo udarijo ob površino, ki jo tako čistijo. Površina, ob katero udarjajo delci suhega ledu, v trenutku zamrzne. Zato se pojavijo razpoke v umazaniji. Delci ledu pa s pomočjo udarcev razdrobijo to razpokano umazanijo in jo odstranijo s površine. Če uporabljate ta postopek, boste svojim strojem gotovo podaljšali življenjsko dobo in s tem prihranili denar.

Suhi led čiščenje se v avtomobilski industriji uporablja za čiščenje varilnih robotov in varilnih miz,
sežigalnic hlapov, transportnih verig in trakov v lakirnih in sušilnih komorah. Očistijo lahko tudi sivo ali aluminijasto litino, ki je sestavni del livarskega orodja. Očistijo se lahko tudi orodja za brizganje plastike in gume, termična kolesa, kaloriferji in hladilniki. Vsekakor pride v poštev čiščenje električnih in komunikacijskih omar, kot so robotske omare.

Ta postopek se v farmacevtski industriji uporablja za čiščenje čiščenje tabletirnih strojev in linij, kar je treba narediti vsakič, ko se zamenja serija proizvodnje določenega produkta. Čistijo se tudi mehanski deli linij, transportnih trakov in verig, transportnih sistemov sipkih in tekočih materialov. Ta postopek je
primeren za delo v HACCP okolju.